Cursuri gratuite pentru cei care vor folosi rețeta electronică

256
Medicii și farmaciștii vor beneficia gratuit de informare și instruire în ceea ce privește utilizarea sistemului de prescriere prin rețeta electronică, au anunțat autoritățile din domeniul sanitar. Astfel, dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătății, a discutat, ieri, prin intermediul unei videoconferințe, cu reprezentanții caselor de asigurări de sănătate și cu cei din direcțiile de sănătate publică și le-a solicitat acestora să organizeze, în perioada următoare, ședințe de pregătire și informare pentru medicii și farmaciștii care vor fi implicați în prescrierea rețetei electronice.
"Pentru implementarea acestui proces, cunoașterea sistemului și a modului său de funcționare este esențială. Aveți la dispoziție două săptămâni pentru a organiza aceste întâlniri. În tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic și al dotărilor necesare pentru o bună funcționare, astfel încât de la 1 iulie să putem începe implementarea", a afirmat ministrul Sănătății în cadrul videoconferinței.
Totodată, dr. Vasile Cepoi a mai cerut ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, fiecare județ să transmită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o situație în legătură cu farmaciile care nu au acces la internet sau care au conexiune la rețea asigurată telefonic. Autoritățile sanitare județene mai au obligația să raporteze și numărul persoanelor instruite în următoarea perioadă. Potrivit MS, acolo unde este necesar, perioada de pregătire poate fi prelungită cu încă o săptămână.
Reamintim că reprezentanții CNAS au declarat, săptămâna trecută, că prescrierea rețetei electronice va putea fi implementată începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună programul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârșitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7092 secunde