Cum vă relaxați fizic și emoțional

476
Cum vă relaxați fizic și emoțional - relaxare-1358443117.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă nu a fost descoperită formula secretă pentru menținerea echilibrului fizic și emoțional, există câteva metode prin care vă puteți relaxa. Prin aplicarea acestora se va diminua nivelul hormonului de stres (cortizolul) și va crește valoarea endorfinelor, substanțele chimice care oferă organismului o senzație generală de bine. Iată câțiva pași prin care vă puteți relaxa fără prea mare efort: 

- Dormiți suficient! Puteți merge la culcare cu o jumătate de oră mai devreme sau puteți să vă prelungiți somnul cu cincisprezece minute și săriți peste cafeaua de dimineață. Important este să dormiți suficient. Atât durata somnului, care să fie de preferat minim 7-8 ore pe noapte, în mod constant este esențială, cât și calitatea acestuia.

- Faceți exerciții fizice moderate! Puteți să vă plimbați în mod alert sau să faceți stretching. Orice tip de mișcare este la fel de bun, spun specialiștii.

- Relaxați-vă la saună sau faceți o baie mai caldă ca de obicei, în care ați turnat câteva picături de ulei folosit pentru aromoterapie. Rămâneți câteva minute în apa sau aburii calzi pentru ca mușchii dumneavoastră să se relaxeze și să eliminați o parte din toxinele din organism prin transpirație. Săriți peste această metodă doar dacă aveți probleme cardiovasculare.

- Bucurați-vă de un masaj de calitate!

S-a dovedit științific faptul că un masaj profesionist are rol nu doar de relaxare, ci poate reduce la minim anxietatea și depresia și stimulează sistemul imunitar.

- Folosiți tehnicile de respirație profundă pentru a vă calma sistemul nervos și a vă îmbunătăți starea de spirit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.958 secunde