Cum trebuie să își îngrijească dinții femeile însărcinate

153
Cum trebuie să își îngrijească dinții femeile însărcinate - ghidgravide-1376321771.jpg

Articole de la același autor

În timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de apariție a complicațiilor dentare, din cauza modificării profilului hormonal, precum și a scăderii capacității de apărare a sistemului imunitar. În plus, majoritatea femeilor gravide acordă atenție exclusiv copilului și neglijează propria sănătate orală. Totuși, este foarte important ca femeia gravidă să înțeleagă importanța îngrijirii dinților atât pentru ea însăși, cât și pentru a-i asigura bebelușului o dezvoltare sănătoasă.

Problemele dentare care pot apărea în timpul sarcinii sunt sângerările, durerile gingivale sau umflarea gingiilor. Acestea dispar odată cu nașterea, însă pot genera complicații. Pentru a le evita, medicii stomatologi recomandă îngrijirea dinților și a gingiilor prin periaj dentar regulat și folosirea aței dentare, alături de o alimentație echilibrată și de un control stomatologic periodic.

Pentru a menține o stare bună de sănătate a gingiei și a dinților în cursul sarcinii, medicii suge-rează:

l Spălatul pe dinți regulat, cel puțin de două ori pe zi (dimineața și seara, după alimentație).

l Utilizarea unei periuțe de dinți normale sau electrice de consistență medie sau soft, care se schimbă la interval de trei luni.

l Alocarea unui timp suficient periajului dentar (minimum cinci minute ma-nual, minimum două minute electric) și insistarea pe toate suprafețele dentare.

l Curățarea zilnică a spațiilor dintre dinți cu ajutorul aței dentare sau al periuței inter-dentare, în special seara, pentru a îndepărta placa dentară și din zonele greu accesibile.

l Utilizarea pastelor de dinți și a apelor de gură cu fluor, în funcție de indicațiile medicului stomatolog, și folosirea dușurilor bucale pentru o igienizare mai riguroasă.

l Având în vedere că o femeie însărcinată are tendința să consume dulciuri, este indicată mestecarea de gumă, pentru reechilibrarea pH-ului.

l Prezentarea la un control stomatologic atât la începutul sarcinii, cât și pe parcursul ei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3459 secunde