Cum trebuie preparați cartofii prăjiți pentru reducerea riscului de cancer

387
Cum trebuie preparați cartofii prăjiți pentru reducerea riscului de cancer - cartofiprajiti-1485350839.jpg

Articole de la același autor

Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA) citată de Agerpres, o substanță numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată la temperaturi foarte înalte, poate crește riscul de cancer. Acest lucru a fost relevat în urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanții Agenției.


Într-o declarație care a stârnit critici din partea unor experți independenți, FSA susține că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute și să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu maronie. 


"Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor", se arată în declarație. "Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea", precizează FSA, potrivit sursei citate.


Sursa: tratamenteancer.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Decembrie 2016
Stire din Sănătate : Cancerul de prostată este asimptomatic
Pagina a fost generata in 0.5423 secunde