Cum tratăm "ochii uscați"

287
Cum tratăm

Articole de la același autor

Pe vreme rece, cu aer rece și extrem de uscat, ochii devin unul dintre cele mai sensibile organe din organism, spun oftalmologii. De aceea, îngri-jirea și protecția lor este extrem de importantă. 
"Lacrimile au rolul de a lubrifia ochii. Atunci când nu sunt prezente într-o cantitate suficientă, fie din cauza aerului uscat, înaintării în vârstă sau din cauza altor condiții de sănătate, ochii pot deveni dureroși și poate să apară senzația de mâncărime. 
Picăturile pentru ochi, denumite și lacrimi artificiale, ar putea fi o alternativă, dar, în anumite cazuri, pot fi necesare medica-mentele sau procedura de desfundare a canalelor lacrimale. 
În schimb, ochii roșii sau conjunctivita, care este o inflamație cauzată de un virus, bacterii, iritanți sau alergii, alături de roșeață, pot ge-nera secreții oculare și care, de obicei, pot fi tratate cu picături de ochi ce conțin antibiotice până la vindecarea completă. Ideal ar fi însă ca pacienții să nu confunde simptomele și să meargă la un consult medical pentru a se face diagnosticarea corectă și pentru a se prescrie tratamentul corect", explică dr. Eliza Avram, medic primar oftalmologie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : "Ajută un bătrân să vadă mai bine!"
Pagina a fost generata in 0.4004 secunde