Cum sunt "forțate" gravidele să meargă la medic

249
Cum sunt

Articole de la același autor

Odată cu introducerea consultațiilor preventive pentru copii și pacienți care suferă de boli cronice, pe lista asiguraților care vor beneficia de astfel de vizite la cabinetele medicale se adaugă și gravidele. Acestea vor beneficia de consultații periodice active pe toată perioada sarcinii și în primele șase luni după naștere, cu condiția să se înregistreze la medicul curant ca fiind însărcinate.

"La fel ca și copiii sau pacienții cu boli cronice care necesită monitorizare, de consultații periodice active, monitorizarea evoluției sarcinii și lăuziei vor avea parte și femeile însărcinate, conform prevederilor legale în vigoare.

Astfel, la luarea în evidență în primul trimestru, se decontează o consultație. Apoi se decontează consultații lunare, până în luna a 7-a. Între luna a șaptea și a noua, gravidele vor beneficia de două consultații pe lună.

După externarea din maternitate, lehuza va fi consultată la domiciliu, apoi, la patru săptămâni de la naștere, va beneficia de o nouă consultație.

În cadrul supravegherii gravidei, se face și promovarea alimentației exclusive la sân a copilului până la vârsta de 6 luni și continuarea acesteia până la minim 12 luni, testare pentru HIV, sifilis, hepatită de etiologie virală cu virus B și C, precum și consiliere înainte și după aceste testări", a explicat purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța, Laura Maxim.

În conformitate cu programul de monitorizare, investigațiile paraclinice și tratamentele specifice sarcinii pot fi recomandate de către medicul de familie, numai pentru intervalul de timp de la momentul în care gravida este luată în evidență de către aceasta și până la 4 săptămâni de la naștere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5789 secunde