Cum sunt celebrați donatorii de celule și organe în România

123
Cum sunt celebrați donatorii de celule și organe în România - cumsunt-1442596134.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima dată în lume se va sărbători Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice în a treia sâmbătă a lunii septembrie. În acest an va fi sărbătorită pe data de 19 septembrie pe întreg mapamondul.

Ziua Mondială a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice va aduce în atenția opiniei publice rolul importanței donatorului voluntar și nevoia de a înregistra mai mulți donatori la nivel internațional pentru a putea salva viețile celor care au nevoie de ajutor. Deoarece numărul donatorilor înregistrați la nivel mondial a depășit recent 25 de milioane, tema Zilei Mondiale a Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în acest an va fi "25 de milioane de donatori". Prin urmare, în această zi vor fi aduse mulțumiri tuturor celor 25 de milioane de donatori voluntari din lumea întreagă, care prin gestul lor au salvat viețile.

Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din Ro-mânia (RNDVCSH) se va alătura inițiativei internaționale, celebrând această zi prin organizarea unor evenimente adresate publicului larg. În perioada 19-27 septembrie, în București și în mai multe orașe din țară va avea loc campania de promovare "Donează o șansă la Viață" privind promovarea donării de celule stem hematopoietice.

Copiii și adulții din România, diagnosticați cu leucemie sau alte boli grave ale țesutului sanguin sau ale sistemului imunitar au șansa de a găsi mai rapid și mai ușor donatorii, cu ajutorul Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH). În prezent, în registrul român sunt înscriși 25.637 de donatori voluntari. 48 de pacienți sunt în așteptarea unui transplant, iar 20 dintre ei nu au încă donator compatibil identificat de pacienți și se află în așteptarea unui donator compatibil. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3883 secunde