Cum scăpați de herpes. Evitați deshidratarea!

1748
Cum scăpați de herpes. Evitați deshidratarea! - herpes-1533629691.jpg

Articole de la același autor

Herpesul oral este o infecție a gurii și a buzelor, boală cauzată de virusul herpex simplex sau HSV. Acest virus implică, practic, apariția unor răni dureroase localizate pe buze, gingii, limbă, cerul gurii, interiorul obrajilor și mai rar pe față sau gât. De asemenea, acesta poate declanșa simptome precum febră și dureri musculare. Din păcate, veziculele care apar și care sunt pline cu un lichid galben se pot sparge rezultând ulcerații dureroase. Herpesul bucal poate fi însoțit de simptome precum mâncărimi, furnicături sau arsuri.


Persoanele infectate pot prezenta leziuni vizibile sau pot fi doar simpli purtători ai virusului. Herpesul oral apare în mod special la persoanele cu un sistem imunitar scăzut sau în situații de stres fizic sau emoțional. Alte cauze ale reactivării virusului sunt: expunerea prelungită la soare, oboseala, modificările hormonale și febra. Rețineți că principala modalitate de transmitere a herpesului oral este prin contactul direct cu leziunea sau prin salivă.


Tratamentul constă în administrarea de medicație antiherpetică. În același timp, este recomandat consumul crescut de lichide pentru a evita deshidratarea. În mod normal, leziunile produse de herpesul oral dispar de la sine în maxim 2 - 3 săptămâni. În caz contrar, este recomandată vizita la medicul specialist.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : De ce ar trebui să renunțați la fumat
Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : Atenție la bolile infecțioase!
Pagina a fost generata in 1.6895 secunde