Cum să-ți protejezi sănătatea în perioada caniculară

118

Articole de la același autor

Inima este primul organ afectat de caniculă, astfel că medicii le reco-mandă celor care suferă de o afecțiune de acest tip să respecte câteva reguli care să le protejeze sănătatea.

Deshidratarea, cunoscută ca declanșator pentru fibrilația atrială, este, de asemenea, un declanșator și pentru accidentul vascular cerebral. De evitat sunt și exercițiile efectuate în aer liber atunci când temperatura este ridicată, deoarece pot fi extenuante pentru organism și implicit pentru o inimă cu probleme. Chiar dacă te protejezi și bei suficiente lichide, temperatura ridicată poate să producă insuficiență cardiacă. 

Pentru unii oamenii, cafeaua și alcoolul pot fi declanșatori pentru un atac cerebral. De asemenea, aceste alimente contribuie la deshidratare, deoarece sunt diuretice, motiv pentru care vei urina mai des.

Mai mult, alcoolul dilată vasele de sânge, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, cafeina poate crește riscul de a dezvolta aritmie, deoarece stimulează și accelerează bătăile inimii.

Dacă trebuie să ieși afară în mijlocul zilei, poartă haine lejere, în culori deschise, poartă cu tine o sticlă cu apă și acoperă-ți capul cu o pălărie.

În plus, medicii atrag atenția și asupra respectării schemei de tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 August 2013
Stire din Sănătate : Ce mâncăm în zilele caniculare
Pagina a fost generata in 0.5548 secunde