Cum să-ți păstrezi o memorie de fier

852
Cum să-ți păstrezi o memorie de fier - memorie-1348614101.jpg
Cu toții ne dorim ca, odată cu înaintarea în vârstă, memoria noastră să rămână intactă. Pentru ca acest obiectiv să fie dus la bun sfârșit, trebuie să respectăm preventiv o serie de etape astfel încât să ne menținem o memorie de fier.


Principalele obiceiuri sănătoase aduc în prim plan jocurile de cuvinte, integramele, menite să crească gradul de concentrare și să îmbunătățească activitatea creierului. 
De asemenea, consumul constant de acizi grași Omega 3 ajută la prevenirea demenței, conținând o cantitate rezonabilă de vitamina B3. Persoanele cu un nivel scăzut de Omega 3 sunt mai vulnerabile în fața apariției unor afecțiuni cerebrale. O sursă generoasă de Omega 3 este peștele, îndeosebi tonul, informează csid.ro. De aceea, este indicat ca preparatele din pește să facă parte din meniul nostru cel puțin de două ori pe săptămână. 
Yoga reprezintă o altă activitate care îmbunătățește memoria. Studiile arată că persoanele care practică acest tip de sport au cortexul cerebral mult mai activ, memoria, atenția și limbajul fiind mai eficiente. 
Alina RADU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să ne menținem creierul sănătos
Pagina a fost generata in 0.3138 secunde