Cum să ne menținem tineri mai mult timp

741
Cum să ne menținem tineri mai mult timp - tineri-1325694963.jpg
Cât de mult trăim ține foarte mult de stilul de viață al fiecăruia dintre noi, nu numai de factorii genetici, de mediu sau de sistemul îngrijirilor de sănătate.

Dr. Loti Popescu, șef al Biroului pentru Promovarea Sănătății din cadrul Direcției Județene pentru Sănătate Publică din Constanța, spune că unul dintre factorii care generează îmbătrânirea este stresul oxidativ, adică dezechilibrul dintre nivelul produșilor de oxidare și capacitatea antioxidantă a organismului.

Prin urmare, dacă limităm apariția radicalilor liberi, care atacă celulele corpului, și le combatem pe cele existente deja în corp, am putea să trăim mai mult, dar mai ales, mult mai sănătoși.

"Radicalii liberi provin din organismul uman (mitocondrii), dar și din afara organismului. Aceștia sunt aditivii alimentari chimici, fumul de țigară, gazele de eșapament, medicamentele, metalele grele sau pesticidele", spune dr. Popescu.

Astfel, puteți amâna apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii dacă stați departe de factorii favorizanți care pot declanșa eliberarea de radicali liberi, cum ar fi radiațiile ionizante și UV, razele X și microundele, telefoanele mobile folosite în exces și necorespunzător.

"Printre efectele nocive ale acestor factori sunt distrugerea membranelor celulare, oxidarea proteinelor, mutații genetice la nivelul ADN, aberații cromozomiale, tumori, boli degenerative și îmbătrânirea precoce", ne atenționează dr. Loti Popescu.

În plus, pentru a reuși să ne menținem tineri pentru o perioadă cât mai lungă de timp, medicul recomandă consumul de cătină, ceai verde, struguri, coacăz negru, spirulină sau turmeric.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1469 secunde