Cum să evităm transpirația în exces

886
Cum să evităm transpirația în exces - transpiratie-1339344134.jpg
Medicii specialiști ne informează că, de fapt, transpirația acționează ca un mecanism de apărare împotriva temperaturilor mari, hidratând corpul și păstrând o temperatură constantă a acestuia. Cu toate acestea, transpirația poate deveni o problemă din motive strict estetice cum ar fi mirosul urât sau petele de pe haine.
Pentru a ține la distanță transpirația neplăcută, specialiștii ne sfătuiesc să evităm băile fierbinți și să folosim antiperspirante în loc de deodorante. Acestea din urmă doar maschează mirosul cauzat de transpirație, fără să o prevină, de aceea, când alegeți un model trebuie să vă asigurați că pe etichetă scrie "antiperspirant". Totodată, pudra de bicarbonat împiedică dezvoltarea bacteriilor și este foarte eficientă împotriva mirosurilor neplăcute. O puteți aplica pe stick-ul antiperspirant, dar o puteți presăra și în încălțări sau în mașina de spălat pentru a scoate mirosul de transpirație îmbibat în haine.
Mai este recomandată și purtarea unor haine din fibre naturale, care să lase pielea să respire. Ar fi de evitat îmbrăcămintea din materiale sintetice și cele închise la culoare care atrag și mai tare căldura.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5913 secunde