Cum să dai corect startul unei cure de slăbire

215
Cum să dai corect startul unei cure de slăbire - 2augfondstartcorectregim-1375459170.jpg

Articole recomandate

În loc să ne analizăm stilul propriu de viață și să ne corectăm greșelile, preferăm să urmăm sfaturi venite prin… telefonul fără fir, diete drastice, să luăm leacuri-minune etc. Cât privește rezultatele, acestea se lasă așteptate. Dacă vrei să slăbești într-adevăr, fă-ți un set de analize medicale și prezintă-le unui specialist în boli de nutriție.

Mulți oameni fac eforturi foarte mari pentru a urma un regim de slăbire, alții se înfometează, însă puțini sunt cei care aleg să ceară părerea unui nutriționist în acest sens. Dacă ar face-o, potrivit Libertatea pentru femei, ar afla imediat cum se dă corect startul unei diete personalizate de slăbire, dietă care chiar funcționează în toate situațiile. Vă prezentăm în continuare pașii care trebuie urmați pentru a slăbi fără să ne punem sănătatea în pericol:

Analizele de sânge. Se știe că un set complet de analize medicale spune totul despre starea ta de sănătate. Iar un pachet complet de teste de laborator trebuie să cuprindă neapărat următoarele analize:

1. VSH. Viteza de sedimentare a hematiilor cu valori ridicate e semnal de alarmă. Medicul știe, astfel, dacă organismul va reacționa favorabil la dietă. 2. Grupa sanguină și RH-ul. Acestea vor da indiciile pentru o caracterizare sumară a personalității și stilului de viață. 3. Hemograma completă. Cu-noscută ca HLG, oferă informații despre numărul de celule roșii și albe, dar și asupra unor posibile afecțiuni. E bine să ceri și formula leucocitară (FL), precum și indicii eritrocitari, care dau informații asupra unor infecții acute. 4. Examen tiroidian. 5. Co-lesterolul total - nivelul exact al colesterolului se poate stabili după un test care sesizează cantitățile de colesterol bun și rău din sânge. Influențează metabolismul grăsimilor, așa că este foarte important rezultatul. 6. Fibri-nogenul - această analiză oferă informații despre buna funcționare a ficatului. Valorile mari pot indica afecțiuni cardiovas-culare, riscul de infarct, reumatismul sau prezența unor tumori maligne. 7. Transaminazele TGO și TGP observă starea de sănătate a ficatului. Valorile crescute nu înseamnă neapărat boală, ci risc de îmbolnăvire. 8. Trigliceridele TGL indică riscul de a dezvolta arte-roscleroză. În general, valorile scăzute indică hipertiroidie, infecții, iar cele crescute, afecțiuni renale sau hipotiroidie. 9. Creatinina arată starea masei musculare. Se studiază prezența ei atât în sânge, cât și în urină. Valorile ridicate indică, de obicei, insuficiență renală cronică sau distrofie musculară, în vreme ce valorile scăzute arată o posibilă hipotiroidie. 10. Proteine totale, calciu și minerale pot indica deshidratarea orga-nismului, dacă au valori crescute, cele scăzute arătând prezența unor posibile afecțiuni, precum ciroza. Calciul total și cel ionic indică starea sistemului osos, dar și anumite probleme de coagulare a sângelui ori probleme renale. Importante sunt și valorile pentru Magneziu, Potasiu, Zinc, Fier și Sodiu. 11. Ureea și acidul uric. Un nivel scăzut al ureei poate indica un consum prea mic de proteine sau afecțiuni hepatice, în timp ce nivelul crescut arată prezența unor afecțiuni renale. 12. Glicemia. Valorile normale ale zahărului din sânge dau undă verde unui regim de slăbire. Dacă, însă, glicemia nu e în limitele normale, există suspiciuni cu privire la diabet, motiv pentru care se iau măsuri speciale. 13. Sumarul de urină oferă detalii referitoare la posibilele retenții de apă, precum și la prezența unor boli, precum diabetul, reumatismul, insuficiența renală.

Spune adevărul specialistului

Persoana care-și dorește să beneficieze de o dietă cu adevărat eficientă va trebui să fie deschisă și cooperantă cu medicul. Să-i răspundă cu sinceritate la toate întrebările, chiar dacă acestea țin de intimitate. Căci medicul cu siguranță va fi interesat să afle detalii despre mediul de lucru, de viață, despre obiceiuri alimentare și personale, tabieturi, chiar și despre viața sexuală. Așadar, analizele, braț la braț cu sinceritatea în fața nutriționistului deschid larg porțile unei diete eficiente și sănătoase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Martie 2013
Stire din Diverse : Diversitatea dietelor
Pagina a fost generata in 0.4053 secunde