Cum să avem un abdomen plat

1124
Cum să avem un abdomen plat - abdomen-1309797495.jpg
E vară și multe dintre hainele noastre sunt cu vedere la buric. Așa că abdomenul trebuie să arate impecabil. Nu e deloc ușor, dar merită tot efortul. Dacă mama na-tură v-a înzestrat cu o conformație fără predispoziție la burtică, atunci nu trebuie decât să vă mențineți tonusul. Este suficient să mâncați ceea ce trebuie și să faceți câteva exerciții, astfel încât să nu se depună grăsime.

Dacă însă nu faceți parte dintre norocoși, eforturile sunt ceva mai mari. Alimentația trebuie atent urmărită și nu trebuie să conțină grăsimi mai deloc. Specialiștii vă recomandă să mâncați numai alimente cu multe proteine, fructe și legume, reducând astfel consumul de grăsimi.

În paralel cu o dietă strictă, antrenamentul abdomenului tre-buie făcut de cel puțin două ori pe săptămână. Trebuie să dureze aproximativ 15 minute, așa că nu aveți nicio scuză atunci când spuneți că nu aveți timp de așa ceva. Exercițiile trebuie să fie diverse, astfel încât să pună la muncă toate grupele de mușchi ale abdomenului. Și trebuie schimbate o dată la două luni pentru că mușchii se obișnuiesc cu mișcările și acestea nu mai au efectul dorit.

Exercițiile cardio sunt cele mai eficiente

Chiar dacă tradiționalele abdomene par că solicită cel mai mult mușchii de la burtă, exercițiile cardio sunt cele mai eficiente, mai ales pentru neprofesioniști. Ele modelează musculatura, dar nu reduc țesutul adipos. Adică e suficient să ne țină bine picioarele și să facem plimbări în ritm alert sau să alergăm. Organismul nu poate elimina grăsimea doar dintr-o anumită zonă. Deci, dacă insistăm cu exerciții fizice pentru abdominali, fără a exersa și restul corpului, pentru a reduce grăsimea totală, nu o să vedem niciodată rezultatele la care ne așteptăm.

Ponturi la îndemână

l Contractați regulat abdomenul (senzația de "a suge burta") oriunde și oricând. Este un exercițiu foarte eficientă pentru tonifierea mușchilor abdominali.

l Adoptați o poziție cât mai dreaptă, evitați statul cocoșat, atunci când scrieți sau stați la calculator.

l Faceți dușuri "scoțiene". Alternați un jet de apă caldă cu un jet de apă rece, pe abdomen, de fiecare dată când vă faceți dușul zilnic. Acest lucru activează circulația sangvină locală, tonifiind pielea de pe abdomen.

l Masați abdomenul cu un cub de gheață până începe să se topească, deoarece frigul retonifică țesuturile, întinzând pielea, activând circulația sangvină locală, dar și pe cea limfatică.

l Evitați să vorbiți atunci când mâncați pentru a nu înghiți prea mult aer. La 2-3 ml la fiecare deglutiție, absorbiți, în medie, 3-4 litri de aer pe zi.

l Consumați cu moderație alimentele care conțin mult aer, precum bezelele, băuturile gazoa-se, sufleurile, cremele glasate, cornurile croissant și ouăle bătute.

l Eliminați guma de mestecat, care favorizează balonările mărind cantitatea de aer absorbit.

l Limitați consumul de prăjeli, mâncăruri cu sos sau prea sățioase, care încetinesc digestia și măresc, astfel, riscul de balonare.

l Beți suficiente lichide, cel puțin 1,5-2 litri de apă plată pe zi, de preferință între mese, pentru a dinamiza tranzitul lent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2274 secunde