Cum recunoaștem alimentele falsificate
105
Articole de la același autor
Cum se moare cu zile în Spitalul Județean. Pacient cu infarct, "uitat" patru ore la Urgență, dus cu elicopterul la București!
06 Octombrie 2014
Specialiștii Ovidius Clinical Hospital: "Cui ne adresăm dacă avem transaminaze crescute?"
11 Octombrie 2014
Când au loc înscrierile la rezidențiat, în Constanța
10 Octombrie 2014
Veste bombă despre testele de sarcină
10 Octombrie 2014
Cât costă o naștere, la Constanța, la spital privat vs. Spitalul Județean
24 Septembrie 2014
Mierea, uleiul de măsline, mezelurile, lactatele și pâinea sunt cele mai falsificate alimente, scrie clicksănătate.ro
Produsele lactate se pot falsifica foarte ușor. Cel mai adesea, se extrage grăsimea din lapte și se înlocuiește cu untură de porc, ulei, margarină și, uneori, cu uleiuri petroliere parafinice și minerale. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare București spune, pentru click.ro: Ca să fim siguri că uleiul de măsline e de calitate, trebuie să fie menționat pe etichetă: presat sau obținut numai prin metode fizico-chimice de presare, la rece; aciditate mai mică de 0.8%.
Mezelurile, pe listă
Celebrul salam de Victoria, cu bucățile de carne generoase, a fost dat uitării. În locul lui consumăm mezeluri pe bază de carne dezosată mecanic (MDM), cu valoare biologică scăzută. Cu alte cuvinte, mâncăm salamuri care conțin mult șorici, zgârci, fragmente de os, cartilagii, tendoane, piele și mai puțină carne.
Proteina din carne se înlocuiește frecvent cu proteină vegetală, de regulă soia, sau prin adaos de ingrediente și aditivi, apă, amidon, polifosfați, sare, azotați/azotiți, așa cum scrie în cartea sa "Noua ordine alimentară – Și noi ce mai mâncăm", semnată de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Citește articolul integral
Proteina din carne se înlocuiește frecvent cu proteină vegetală, de regulă soia, sau prin adaos de ingrediente și aditivi, apă, amidon, polifosfați, sare, azotați/azotiți, așa cum scrie în cartea sa "Noua ordine alimentară – Și noi ce mai mâncăm", semnată de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Citește articolul integral
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 14 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Marţi, 14 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014
Luni, 13 Octombrie 2014