Mai multe ştiri online:

Cum puteți stimula puterea creierului

Ştire online publicată Marţi, 21 Mai 2019. Autor: Madlena CĂLUGĂREANU
Stresul, alimentația nesănătoasă, tulburările afective, dezechilibrele hormonale sau tratamentele nepotrivite duc la scăderea memoriei. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, memoria scade progresiv. Pentru unele persoane, declinul devine atât de grav încât nu mai pot trăi independent. Totuși, trebuie cunoscut faptul că tulburările de memorie și concentrare pot să apară și la persoane tinere, conform sfatulmedicului.ro.


Vestea bună este că oamenii de știință au reușit să evidențieze capacitatea creierului de a dezvolta noi conexiuni neuronale în fiecare zi. Acest concept este cunoscut sub numele de neuroplasticitate și relevă faptul că memoria și concentrarea nu sunt fixe, ci oarecum maleabile. Pentru a stimula puterea creierului, orice persoană trebuie să știe că există o serie de tehnici și plante benefice.


Puterea memoriei se poate compara cu forța musculară. Cu cât este folosită mai mult, cu atât devine mai puternică. Astfel, creierul trebuie să fie provocat constant, iar învățarea frecventă de lucruri noi reprezintă o modalitate excelentă de îmbunătățire a memoriei și concentrării. De exemplu, studiile au arătat ca învățarea mai multor limbi poate întârzia apariția demenței. De asemenea, există numeroase jocuri ce pun mintea la contribuție, de exemplu, șahul, Sudoku sau cuvintele încrucișate reprezintă modalități prin care creierul este antrenat constant. Calculatorul nu ar trebui folosit decât în cazul unor calcule extrem de grele, în rest creierul poate ajuta la rezolvarea lor. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7455 secunde