Cum puneți bila la treabă. Ce alimente trebuie să evitați

242
Cum puneți bila la treabă. Ce alimente trebuie să evitați - bilalenesa2-1533802043.jpg

Articole de la același autor

Bila leneșă sau dishinezia biliară, cum i se mai spune este o afecțiune destul de des întâlnită, care constă în digestia dificilă cauzată de probleme în eliberarea bilei, care facilitează digestia. Drept urmare, sunteți sfătuiți să evitați pe cât posibil mâncărurile grase, carnea tocată și mezelurile. Desigur, pe lângă acestea mai trebuie evitate și alte alimente nepotrivite. Spre exemplu, lactatele și laptele sunt o sursă ideală de proteine și calciu, dar sunt și o sursă ponderată de grăsimi, necesare funcționării organismului. 


Așa că, pentru nu avea probleme cu acestea, este necesar să optați pentru un iaurt slab, lapte degresat sau brânză slabă. Pe de altă parte, cerealele asigură vitaminele B, dar specialiștii spun că este bine să alegeți exact acele sortimente de cereale fără semințe și fără nuci, deoarece acestea solicită bila. 


Totodată, fructele și legumele sunt în mod natural lipsite de grăsimi, deci este indicat să le consumați crude, în salate. Astfel, corpul își satisface nevoia de vitamina A,C, potasiu, vitamine B și de fibre. La fel de bune sunt și fructele uscate, doar că acestea nu oferă și hidratare. Specialiștii spun că, în cazul dischineziei biliare, fiecare masă ar trebui să conțină și un procent de fructe și legume.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0489 secunde