Cum pot primi copiii și bătrânii consultații preventive și proteze dentare

326
Cum pot primi copiii și bătrânii consultații preventive și proteze dentare - copiiisibatraniiprimesc-1392562980.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru constănțeni! Dacă, anul trecut, copiii și bătrânii nu își mai puteau trata dantura decât contra cost, de anul acesta, ei vor putea beneficia de consultații preventive și proteze gratuite. Suma alocată pentru medicina dentară este de 80.000 de lei și ar trebui să acopere costurile acestor consultații. 


"Vizavi de medicina dentară, există două lucruri esențiale pe care le-am avut în pachetul de servicii de bază, și anume servicii preventive pentru copii, care s-au conturat sub forma unui pachet de servicii preventive, având în vedere că există perioade în copilărie când copilul este expus unui risc foarte mare de carii, inclusiv pe dantura definitivă. La acele perioade, dacă se intervine cu consultații de prevenție, se aduce un beneficiu major sănătății dentare a populației tinere. Aceste servicii preventive sunt asociate și învățării unor deprinderi sănătoase pentru menținerea unei igiene corecte a cavității orale. 


În plus, există o propunere pentru decontarea protezelor dentare în cazul vârstnicilor care nu pot să se alimenteze corect, drept pentru care sunt predispuși unor afecțiuni cu impact major asupra sănătății.


În acest sens, am discutat cu conducerea Colegiului Medicilor Dentiști, care a venit cu o pro-punere foarte detaliată despre acest program și de care sper că se va ține cont", a explicat Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătății.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Ce probleme creează măseaua de minte
Pagina a fost generata in 0.4827 secunde