Cum pot fi reduse infecțiile din spitale

164
3
Cum pot fi reduse infecțiile din spitale - cumpotfireduseinfectiile-1399218234.jpg

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății cere personalului medical, odată cu marcarea Zilei Mondiale a Igienei Mâinilor, să aibă o bună igienă a mâinilor atunci când îngrijesc pacienții, pentru a-i proteja împotriva infecțiilor nozocomiale contractate în unitățile sanitare.
Infecțiile nozocomiale reprezintă cazuri înregistrate în instituțiile de sănătate la nivel mondial și sunt cauzate într-o proporție notabilă de deficiențele privind igiena mâinilor.


"Multe dintre măsurile de prevenire și control ale infecțiilor nozocomiale inclusiv cele privind igiena mâinilor sunt simple, necostisitoare și eficiente, dar responsabilitatea și atitudinea pozitivă a personalului sanitar implicat sunt indispensabile.


Pacienții, dar și deprinderile populației generale privind igiena mâinii, joacă un rol important în prevenirea infecțiilor nozocomiale. Un studiu pe 900 de persoane publicat în prestigioasa revistă medicală Lancet în 2005 a relevat potențialul deosebit al unui gest elementar de igienă precum spălarea corectă cu apă și săpun a mâinilor: scăderea cu 50% a numărului cazurilor de pneumonie și diaree și cu 34% a infecțiilor cutanate.


În Europa, mai mult de patru milioane de pacienți sunt afectați anual de aproximativ 4,5 milioane infecții no-zocomiale care cauzează 16 milioane extra-zile de spitalizare, 37.000 de decese precum și costuri de apro-ximativ 7 miliarde euro pe an", susține dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.


La nivel global, sute de milioane de pacienți sunt afectați anual de infecții nozocomiale care duc la decese și pierderi financiare semnificative pentru sistemele de sănătate. Actualmente, la fiecare 100 de pacienți spitalizați la un moment dat, 7 în țările dezvoltate și 10 în țările în curs de dezvoltare vor dobândi cel puțin o infecție nozocomială. În timp ce infecțiile tractului urinar sunt mai frecvente în țările dezvoltate, infecțiile chirurgicale sunt de 9 ori mai numeroase în țările în curs de dez-voltare afectând aproape 2/3 dintre pacienții operați.


Comentează știrea

shop hermes bags
18 mai 2014
shop hermes bags

hermes uk driving jobs Stiri Sănătate : Cum pot fi reduse infecțiile din spitale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online shop hermes bags http://www.alpinski.dk/grafik/interioer/denmark-hermes-handbags-shop-hermes-bags-1134.asp

hermes bags germany
19 mai 2014
hermes bags germany

hermes lindy bag 2011 Stiri Sănătate : Cum pot fi reduse infecțiile din spitale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes bags germany http://www.chrisweaver.co.nz/images/hermes-bags-germany-danmark-hermes-bags-6022.asp

hermes handbags price
19 mai 2014
hermes handbags price

hermes outlet uk online Stiri Sănătate : Cum pot fi reduse infecțiile din spitale | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes handbags price http://www.contempojordan.com/images/hermes-handbags-price-hermes-bags-2013-757.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.319 secunde