Cum pot fi evaluate riscurile de expunere la hepatite virale și HIV

167
Cum pot fi evaluate riscurile de expunere la hepatite virale și HIV - cumpotfievaluateriscurile-1428584915.jpg

Articole de la același autor

Zeci de elevi și studenți, viitoare cadre medicale, au învățat de la specialiștii Fundației Baylor-Marea Neagră câteva modalități prin care pot evalua riscurile de expunere la hepatite virale și HIV. S-au purtat discuții despre riscurile asociate diferitelor comportamente sexuale și despre rolul cadrului medical în a merge dincolo de problema pentru care vine pacientul la controlul medical. Specialiștii susțin că de multe ori pacientul se prezintă pentru o problemă, dar, spre exemplu, evaluarea istoricului vieții sexuale poate orienta cadrul medical în a alege cele mai potrivite investigații și servicii medicale.

"Planificarea familială, testarea pentru HIV și hepatite, vaccinarea pentru hepatită B sunt recomandări care devin obișnuite pentru profesioniștii sensibilizați la aspectele legate de bolile infecțioase. Noi ne dorim ca aceste comportamente să fie deprinse de viitoarele cadre medicale încă de pe băncile școlii", a transmis Ștefania Mihale, director de dezvoltare programe medicale în cadrul fundației.

Cu ocazia împlinii, în 6 aprilie, a 14 ani de la înființarea Centrului de Excelență Baylor participanții la sesiuni au vizionat un film despre istoricul centrului și despre modul în care s-au pus, în Constanța, bazele activității de îngrijire a persoanelor infectate cu HIV. Deși fundația este cunoscută în special pentru furnizarea de cursuri acreditate pentru specialiștii din domeniul medical, echipa se preocupă permanent și de pregătirea celor care nu sunt încă în contact direct cu pacienții.

"Acești tineri vor deveni practicieni ocupați și cu multe responsabilități. Efortul nostru este de a-i învăța cum să comunice eficient cu pacienții, fără să se lase influențați de aparențe", a precizat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al organizației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.034 secunde