Cum poate fi depistat cancerul oral

8946
2
Acest tip de cancer este mai puțin cunoscut, însă medicii atrag atenția că, în ultimii ani, numărul celor afectați a crescut considerabil. Astfel, anual sunt descoperiți peste 640.000 de cazuri, în special tineri.
Cancerul oral poate fi tratat dacă este descoperit în faze incipiente, dar rareori se întâmplă astfel, pentru că afecțiunea nu prezintă simptome specifice.
În prezent există, însă, și în țara noastră o metodă de testare, care permite detectarea celulelor cu probleme din cavitatea orală. Procedura poartă denumirea de Oral Cancer Screening și este realizată cu ajutorul unui aparat performant de screening. Aparatul este dotat cu o cameră digitală încorporată, care permite stomatologului o imagine detaliată a cavității bucale și scanarea în profunzime a tuturor zonelor care ar putea conține celule precanceroase sau canceroase, neobservabile cu ochiul liber. Testul durează aproximativ zece minute, dar este nevoie de o biopsie pentru a confirma diagnosticul.
Simptomele cancerului oral sunt: pete roșii sau albe la nivelul cavității bucale, răni ușoare la nivelul gingiilor sau buzelor, răgușeală, dificultate la înghițire, salivare în exces, senzație de corp străin în gât etc.

Comentează știrea

MQWqFVfFUuTuDHUUeB
12 octombrie 2014
PtulDygkIDyNzHCGg

fNlcEN http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

RggOpyLMnjTGq
21 octombrie 2014
vvPaujZbxqvV

VBWo2h ljalgldniyqa, [url=http://sdaacufgvsct.com/]sdaacufgvsct[/url], [link=http://hippulgdrybn.com/]hippulgdrybn[/link], http://vardaggdomcg.com/

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Aspirina poate duce la orbire
Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Simptomele curei de slăbire greșite
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Aspirina poate duce la orbire
Pagina a fost generata in 2.0275 secunde