Cum ne îngrijim picioarele pe timpul verii

983
Cum ne îngrijim picioarele pe timpul verii - picioare-1309706456.jpg
Vara ne expunem cel mai mult. Bluze decoltate, fuste și pantaloni scurți, dar și sandale decupate. Pentru ca picioarele noastre să arate perfect, trebuie să le acordăm atenție deosebită, mai ales dacă mergem mult pe jos, prin praf. Pielea picioarelor, în special a călcâielor, trebuie păstrată netedă și hidratată.

Îngrijirea picioarelor este necesară tot timpul anului, dar vara trebuie făcută zilnic sau măcar la două zile. Ea începe cu o pedichiură frumoasă și se încheie cu o hidratare adecvată înainte de a ieși din casă.

În primul rând, o bună spălare a picioarelor se face utilizând săpunuri delicate care nu usucă pielea și o protejează de agenții microbieni și micotici. Este bine să folosim un săpun foarte gras, bogat în lanolină. Dacă aveți ustensilele necesare și vă pricepeți, faceți-vă singure pedichiura, dar nu ezitați totuși să apelați la un profesionist. După ce ați terminat cu făcutul unghiilor, folosiți o cremă puternic hidratantă.

În ce privește tălpile și călcâiele, ele sunt ceva mai greu de îngrijit. Uneori, din cauza neglijării, pot apărea bătături și crăpături ale călcâielor.

În principiu, fisurile nu prezintă un pericol foarte mare pentru sănătate, însă sunt o sursă de disconfort. Călcâiele crăpate pot fi semnul unei îngrijiri nepotrivite sau pot indica o deficiență de vitamine și minerale în organism. De aceea, pe timp de vară, este bine să consumăm alimente bogate în calciu, vitamine și acizi grași.

Remedii acasă

Multe remedii pentru tălpi și călcâie pot fi aplicate acasă, nu sunt deloc costisitoare și sunt foarte eficiente. Un tratament zilnic de curățare și hidratare este ideal pentru vindecarea călcâielor cu probleme. Seara, înainte de a vă băga în pat, țineți picioarele un sfert de oră în apă călduță cu un săpun cremos. Curățați-le bine și îndepărtați pielea moartă fără a vă provoca însă leziuni.

Apoi, aplicați ulei de măsline și masați. Acoperiți picioarele cu șosete și lăsați să acționeze până dimineața. Din când în când, puteți aplica pulpa unei banane coapte pe zona afectată și să lăsați să acționeze timp de zece minute, după care îndepărtați cu apă călduță. Țineți picioarele în zeamă de lămâie, timp de 20 de minute. Urmați acest tratament săptămânal, până când veți observa schimbările așteptate.

Atenție la încălțăminte!

Pentru a evita însă astfel de probleme, este preferabil să alternăm încălțămintea închisă, de tip pantof, cu sandalele sau șlapii.

Sandalele sport reprezintă o alegere ideală în zilele caniculare, căci pielea se aerisește în mod adecvat, iar talpa și glezna sunt mult mai bine susținute.

Răsfăț pentru picioare

Pentru relaxarea picioarelor obosite după o lungă zi de muncă, putem pune într-un vas apă caldă, sare de baie și câteva picături de ulei de corp, sau chiar de măsline. Puteți adăuga și câteva picături de esență de lavandă. Apoi masați picioarele în acea apă. Veți vedea că apa, în amestec cu uleiul, va prinde aspectul unei emulsii iar pielea dumneavoastră, va deveni mai hrănită și hidratată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5017 secunde