Cum ne detoxifiem organismul după Paște

1085
Cum ne detoxifiem organismul după Paște - eec33bd4cc7832b1bb0400263dc1a58b.jpg
Ouă fierte, drob, maioneze, friptură de miel, meniul acestor zile de sărbătoare ne-a pus la grea încercare întregul organism. Bogate în calorii și grăsimi, toate bucatele tradiționale de Paște solicită la maximum stomacul și ficatul. De îndată ce trec sărbătorile și se termină mesele lungi, este recomandat să facem o cură de de-toxifiere. Pentru eliminarea toxinelor acumulate în timpul festinelor, este necesară o curățenie generală a organismului.
Detoxifierea presupune o alimen-tație sănătoasă, moderată, cu alimente ușoare: fructe și legume proaspete, ceaiuri din plante medicinale (infuzie de merișor, ceai verde, infuzie de gălbenele, ceai de urzică și de păpădie) și lactate precum iaurt și chefir.
Măcar în perioada curei este bine să ne abținem de la orice lichid carbogazos și de la cafea. Este bine să renunțăm la dulciuri, produse făinoase, carne și alimente bogate în colesterol și să le înlocuim cu cele ușoare care pot fi asimilate fără probleme de organism.

Multă apă, plată sau fiartă și răcită
Primul pas pentru o detoxificare eficientă este mărirea consumului de apă. Medicii recomandă să bem cât mai multă apă plată, cel puțin doi litri pe zi pentru adulți și o jumătate de litru pentru copii. De asemenea, efecte terapeutice are și apa caldă, care a fost fiartă și apoi lăsată să se răcească până la temperatura la care poate fi consumată.
O cană de apă caldă este bună înainte de masă, chiar și înainte de micul dejun.

Varza, urzica și spanacul - cele mai bune
Potrivit specialiștilor în nutriție, cele mai indicate legume pentru o bună detoxifiere sunt varza crudă, salata verde, roșiile, castraveții, urzica, spanacul, pătrunjelul, morcovul, sparanghelul, loboda, broccoli, ceapa verde și leușteanul.
Pe lângă legumele pline de vitamine, minerale și fibre, sunt recomandate și fructe proaspete precum lămâie, cireșe, mere, portocale, kiwi și pomelo.

Mișcarea fizică face minuni
Dieta de detoxifiere va avea un efect maxim dacă îmbinăm alimentele sănătoase cu mișcarea fizică. Exercițiile fizice, mai ales în aer liber, căci vremea ne permite, este bun atât pentru trup, cât și pentru suflet și psihic! Dacă nu puteți să faceți un efort fizic intens ajută chiar și mersul pe jos. O plimbare de cel puțin jumătate de oră, o oră în aer liber, în parc sau pe malul mării, poate face minuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Martie 2011
Stire din Sănătate : Cum să ne hrănim sănătos în post
Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Social : Cât cheltuim pentru masa de Paște
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : 100.000 de miei pentru constănțeni
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Prima strigare pentru vacanța de Paște
Pagina a fost generata in 2.6682 secunde