Cum îți afectează calculatorul sănătatea

550
Cum îți afectează calculatorul sănătatea - lacalculator-1330018069.jpg
Utilizarea în exces a calculatorului duce frecvent la dureri de spate, de gât sau la afecțiuni oftalmologice. Pentru a evita durerile de spate, trebuie să încercați să aveți o poziție corectă pe scaun. Totodată, durerile de încheieturi și degete sunt cauzate tot de un scaun neajustat corespunzător pentru birou și monitor. Cele mai recomandate sunt scaunele ergonomice care dispun de un mecanism de ajustare a înălțimii.

Durerile de gât apar atunci când ochelarii de vedere sunt nepotriviți sau când monitorul nu este așezat la aceeași înălțime cu ochii. Pentru a evita aceste dureri, este recomandată vizita la oftalmolog și purtarea ochelarilor adecvați.

Printre cele mai frecvente probleme care apar în rândul celor care folosesc foarte des calculatorul sunt afecțiunile oftalmologice. Folosirea prelungită a computerului poate duce la glaucom, iar lumina puternică a monitorului afectează, de asemenea, ochii. Sunt indicate ecranele sau ochelarii de protecție și păstrarea unei distanțe corespunzătoare față de monitor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Sănătate : Cât de periculoasă este tuberculoza
Pagina a fost generata in 2.0165 secunde