Cum influențează alimentația apariția cancerului
440
Articole de la același autor
De câte ori pe lună putem merge la medicul de familie
12 Iunie 2014
O nouă clinică privată, deschisă la Ovidiu
30 Mai 2014
Cancerul este o afecțiune care nu apare peste noapte și care se datorează unui cumul de factori genetici și externi. Printre cei din urmă se numără și alimentația, despre care medicii susțin că este prea puțin luată în considerare când vine vorba despre riscul de îmbolnăvire.
"Cancerul rezultă din interacțiunea a doi factori: factori genetici și factori externi. Nutriția, ca un factor determinant în creștere și dezvoltare influențează riscul de apariție a cancerului direct, datorită substanțelor din alimente sau indirect, prin răspunsul hormonal și metabolic la creștere și obezitate. Eforturile de prevenire a cancerului ar trebui să înceapă încă înainte de concepție, să se continue în copilărie și ulterior, pe parcursul întregii vieți.
Mama ar trebui să înceapă perioada de graviditate într-o stare de sănătate bună, cu o greutate normală, și să evite creșterea sau pierderea excesivă în greutate de-a lungul sarcinii. Cât privește creșterea copilului, aceasta ar trebui să pornească de la baze sănătoase și să continue de-a lungul vieții, mai degrabă, decât să urmeze conceptul de «cu cât este mai mare sau mai grăsuț copilul» este și mai sănătos", susține dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul DSP Constanța.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 12 Iunie 2014
Vineri, 06 Iunie 2014
Duminică, 01 Iunie 2014
Vineri, 30 Mai 2014
Vineri, 30 Mai 2014
Joi, 29 Mai 2014
Vineri, 23 Mai 2014
Vineri, 06 Iunie 2014
Sâmbătă, 31 Mai 2014