Cum facem față codului galben de caniculă

239
Cum facem față codului galben de caniculă - canicula-1340121747.jpg
Începând de astăzi și până vineri, toată țara se află sub atenționare de caniculă. Chiar dacă poate părea o idee bună să mergem la plajă sau în parcuri pentru a ne răcori, medicii ne atenționează încă o dată să nu ne expunem la razele soarelui între orele interzise. Ministerul Sănătății reamintește populației să asculte sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00.

Potrivit recomandărilor făcute publice, ieri, de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe timp de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete și cât mai multe fructe și legume proaspete. De asemenea, o doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă. Nu trebuie consumat alcool și este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină sau de zahăr.

Pe parcursul zilei este bine să facem dușuri călduțe, fără a ne șterge de apă, iar dacă avem aer condiționat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.579 secunde