Cum contribuie caisele la sănătatea noastră
Articole de la același autor
Cât de periculoase sunt mușcăturile de căpușă
24 Aprilie 2012
Prima naștere de tripleți la Euromaterna
21 Mai 2012
Constănțencele avortează la foc automat!
20 Aprilie 2012
În această perioadă, piețele sunt pline de legume și fructe proaspete, motiv pentru care ar trebui să profităm de oferta variată și să mâncăm cât mai multe alimente naturale. Caisele sunt unele dintre fructele care se găsesc din belșug pe timpul verii. Pe lângă că sunt delicioase, caisele sunt și foarte bune pentru sănătate. Acestea sunt bogate în betacaroten, vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B, minerale precum sodiu, clor, fier și magneziu, dar și substanțe active și antioxidanți.
Deoarece au un conținut ridicat de betacaroten și vitamina A, caisele sunt excelente în prevenirea cataractei și în îmbunătățirea acuității vizuale. Totodată, datorită antioxidanților din compoziție, caisele ajută și în combaterea efectelor degene-rative ale radicalilor liberi. Astfel, antioxidanții protejează celulele organismului împotriva cance-rului.
Fructele de cais contribuie și la scăderea colesterolului rău, dar și la prevenirea constipației și a cancerului de colon. De asemenea, fierul din caise este util în combaterea anemiei feriprive - cea prin carență de fier.
Mai mult, caisele stimulează regenerarea ficatului și funcțiile celulelor hepatice și astfel contribuie la detoxifierea naturală a acestui organ.
Deoarece au un conținut ridicat de betacaroten și vitamina A, caisele sunt excelente în prevenirea cataractei și în îmbunătățirea acuității vizuale. Totodată, datorită antioxidanților din compoziție, caisele ajută și în combaterea efectelor degene-rative ale radicalilor liberi. Astfel, antioxidanții protejează celulele organismului împotriva cance-rului.
Fructele de cais contribuie și la scăderea colesterolului rău, dar și la prevenirea constipației și a cancerului de colon. De asemenea, fierul din caise este util în combaterea anemiei feriprive - cea prin carență de fier.
Mai mult, caisele stimulează regenerarea ficatului și funcțiile celulelor hepatice și astfel contribuie la detoxifierea naturală a acestui organ.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 17 Aprilie 2012
Miercuri, 07 Martie 2012
Vineri, 04 Martie 2011
Miercuri, 07 Aprilie 2010
Marţi, 12 Iulie 2011