Cum contribuie caisele la sănătatea noastră

732
Cum contribuie caisele la sănătatea noastră - caise-1339524574.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, piețele sunt pline de legume și fructe proaspete, motiv pentru care ar trebui să profităm de oferta variată și să mâncăm cât mai multe alimente naturale. Caisele sunt unele dintre fructele care se găsesc din belșug pe timpul verii. Pe lângă că sunt delicioase, caisele sunt și foarte bune pentru sănătate. Acestea sunt bogate în betacaroten, vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B, minerale precum sodiu, clor, fier și magneziu, dar și substanțe active și antioxidanți.
Deoarece au un conținut ridicat de betacaroten și vitamina A, caisele sunt excelente în prevenirea cataractei și în îmbunătățirea acuității vizuale. Totodată, datorită antioxidanților din compoziție, caisele ajută și în combaterea efectelor degene-rative ale radicalilor liberi. Astfel, antioxidanții protejează celulele organismului împotriva cance-rului.
Fructele de cais contribuie și la scăderea colesterolului rău, dar și la prevenirea constipației și a cancerului de colon. De asemenea, fierul din caise este util în combaterea anemiei feriprive - cea prin carență de fier.
Mai mult, caisele stimulează regenerarea ficatului și funcțiile celulelor hepatice și astfel contribuie la detoxifierea naturală a acestui organ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4517 secunde