Cum combinăm sănătos alimentele

112
Cum combinăm sănătos alimentele - cumcombinam-1571209002.jpg

Articole de la același autor

Mâncăm pe fugă, mâncăm din picioare, mâncăm ce prindem, însă astfel ajungem să ne distrugem sănătatea. Medicii atrag atenția că este foarte important nu doar cât mâncăm, ci și cum combinăm alimentele. 


"De ani buni nu mai punem accent pe o alimentație sănătoasă, preferând să mâncăm haotic și nu cele mai inspirate alimente. Mâncăm prea mult, prea chimizat, prea des și din punctul acesta de vedere trebuie să ne reorientăm asupra hranei și să gândim alimentele ca pe un necesar, ca pe un calup de enzime, lipide, glucide, nutrienții care ne sunt de folos. Trebuie să învățăm să combinăm corect alimentele, să învățăm cum să le alegem atunci când mergem la cumpărături, să încercăm să ne aducem sănătatea din interior", explică dr. Cătălina Rudencu, medic specialist homeoterapie, gemoterapie și consiliere nutrițională. 


Aceasta susține că nu este absolut necesar să contorizăm permanent caloriile, ci mai ales să fim atenție la cât de mari sunt porțiile din farfuriile noastre. 


"Trebuie să fie atenți la semnalele pe care le dă corpul și în felul acesta înțelegem cât avem nevoie să mâncăm la o masă. De la masă trebuie să ne ridicăm înainte de a simți că ne-am săturat, că avem stomacul plin, că mai trebuie să dăm drumul curelei ca să putem respira corespunzător. Trebuie să ne simțim confortabil atât în timpul mesei, cât și după aceea. Cât privește copiii, e o idee greșită aceea că un copil grăsuț e și sănătos, pentru că un copil grăsuț va deveni un adult gras sau chiar obez. Copilașii cu astfel de probleme își măresc masa celulelor grase care nu va putea scădea prea mult atunci când vor deveni adulți", este de părere medicul specialist. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.683 secunde