Cum ar putea fi combătut diabetul în rândul constănțenilor

177
Cum ar putea fi combătut diabetul în rândul constănțenilor - cumarputeaficombatut-1444228720.jpg

Articole de la același autor

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) lansează un pro-gram de screening național pentru combaterea diabetului, cu un buget de aproximativ 700.000 lei.

Astfel, vor fi evaluate 1.300 de persoane care sunt considerate cu risc de a face boala și totodată, vor beneficia de investigații pentru diabet și pacienții înregistrați deja cu această boală.

SRDNBM urmărește prin acest program și asigurarea accesului pacienților la medicamente de ultimă generație în tratamentul diabetului zaharat și consolidarea relațiilor cu autoritățile și cu celelalte societăți medicale. În acest sens, se vor stabili parteneriate strategice cu Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de En-docrinologie și Societatea Română de Nefrologie, pentru colaborare interdisciplinară în vederea optimizării managementului terapeutic al pacienților cu diabet zaharat de tip 2: screeningul și conduita terapeutică pentru prevenirea complicațiilor.

În prezent, România se numără printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa. Cifrele mai arată că în topul regiunilor cu cei mai mulți diabetici se află sudul țării, cu o prevalență a diabetului de 13,39%, urmată de regiunea București-Ilfov cu o prevalență de 12,79%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum să ținem diabetul sub control
Pagina a fost generata in 0.4979 secunde