Cum acorzi primul ajutor în caz de hipotermie

1108
Cum acorzi primul ajutor în caz de hipotermie - hipotermie-1328043942.jpg

Articole de la același autor

La nivel național, opt persoane și-au pierdut viața în ultimele zile din cauza gerului și a viscolului puternic. Totodată, sute de oameni fără adăpost și persoane cu hipotermie au fost transportate de către serviciile de ambulanță și echipajele SMURD la unitățile sanitare și în centrele sociale.
Hipotermia se declanșează când temperatura centrală a corpului, a cărei valoare normală este între 36 și 37 de grade Celsius, scade sub 35 de grade. În funcție de temperatura corpului, hipotermia poate fi clasificată drept ușoară(între 35 și 32 de grade Celsius), medie(între 32 și 28 de grade Celsius) și gravă, când temperatura corpului coboară sub 28 de grade. Cei mai predispuși la hipotermie sunt vârstnicii, copiii mici sau alcoolicii.
În cazul în care o persoană intră în șoc hipotermic, mai întâi sunt evaluate funcțiile vitale, iar dacă este necesar trebuie efectuată resuscitarea cardiorespiratorie. Restabilirea temperaturii normale a corpului se face lent, cu aproximativ un grad pe oră. Astfel, cei care au suferit hipotermii ușoare trebuie aduși într-un mediu cald, schimbați de hainele ude și înveliți cu pături. În situațiile mai grave, pacientul trebuie acoperit cu pături electrice, înfășurat în haine sau pături calde, pungi sau sticle cu apă caldă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2574 secunde