Cultivat și în România Porumbul modificat genetic este toxic pentru organele interne

476
Cultivat și în România Porumbul modificat genetic este toxic pentru organele interne - 0588e736a063a36f25c6cfcc7c3e5422.jpg
Agent Green cere ministrului Mediului, Laszlo Borbely, să protejeze sănătatea oamenilor și a mediului de riscurile OMG și să interzică importul și cultivarea porumbului modificat genetic MON810. Agent Green a făcut public un nou studiu realizat de Universitățile din Rouen și Caen care arată că porumbul modificat genetic MON810, cultivat și în România, prezintă semne de toxicitate pentru organele interne rinichi și ficat, precum și alte efecte asupra inimii, glandelor suprarenale și splinei pe animalele testate.
Organizația își atribuie anunțurile anonime publicate în ziarele naționale de săptămâna trecută prin care a exprimat intenția de a recruta în regim de voluntariat femei însărcinate și care alăptează pentru a fi supuse testelor de toxicitate a porumbului MON810 produs de corporația agrochimică americană Monsanto.
"Cu excepția angajaților companiei Monsanto și a simpatizanților acesteia din Guvernul și din Parlamentul României nu intenționăm să folosim drept cobai pentru OMG nicio ființă vie de pe planetă. Vrem să atragem atenția ministrului Mediului că acest porumb modificat se comercializează în România și că este posibil să fie consumat chiar și de către femei însărcinate sau care alăptează", a spus Oana Suciu, coordonator proiecte Agent Green.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Afinele - izvor de sănătate
Pagina a fost generata in 1.4109 secunde