Cu deshidratarea cronică nu este de glumit! Iată câteva metode pentru a o combate

271
Cu deshidratarea cronică nu este de glumit! Iată câteva metode pentru a o combate - deshidrataresursabrobible-1626627282.jpg

Articole de la același autor

Tot timpul, medicii le spun pacienţilor cât de importantă este hidratarea şi să consume cât mai multe lichide, mai ales pe perioada sezonului estival, pentru ca organismul să nu se deshidrateze.

În această perioadă, se recomandă consumul de ceaiuri sau apă cât mai des, chiar dacă nu simţiţi senzaţia de sete, pentru că, în caz contrar, vă puteţi deshidrata. Iar dacă se ajunge la această stare, vă veţi simţi din ce în ce mai rău, pentru că deshidratarea cronică nu înseamnă doar pierderea excesivă de apă din organism pentru o perioadă lungă de timp, ci şi pierderea de electroliţi şi minerale vitale.

Aşadar, reţineţi, hidratarea este vitală pentru corpul uman. Importanţa hidratării proprii a fost subliniată de nenumărate ori ca parte vitală a unui stil de viaţă sănătos. Unii experţi recomandă să se bea 16 căni pe zi (3,5 litri) de apă pentru femei şi 11 (2,5 litri) pentru bărbaţi. Cu toate acestea, mulţi uită să servească acel pahar de apă, atât de necesar.

Potrivit dr. Eugenia Munteanu, medic de familie, acest lucru duce adesea la deshidratare, iar când deshidratarea are loc pentru o perioadă prelungită de timp şi o persoană consumă mai puţine lichide hidratante în comparaţie cu cantitatea de apă pe care 
o pierde într-o zi, aceasta duce la deshidratare cronică.

„Altfel spus, un echilibru adecvat de apă, electroliţi şi minerale ajută corpul să funcţioneze corect şi, atunci când consumul acestuia este deficitar, poate duce la probleme comune, dar persistente, cum ar fi crampe musculare, oboseală, ameţeli, ceaţă cerebrală. Acest lucru se manifestă sub formă de efort excesiv, diaree, gripă sau chiar pierderea cunoştinţei. De asemenea, poate afecta diferite funcţii, cum ar fi controlul temperaturii corpului, menţinerea unui metabolism sănătos şi reglarea tensiunii arteriale”, a explicat medicul.

De regulă, persoanele susceptibile la deshidratare cronică sunt cele care se luptă cu o boală precum diabetul, copiii sau bătrânii. Pentru a trata cu succes deshidratarea cronică, este important să recunoaşteţi mai întâi semnalele pe care corpul vi le dă atunci când este deshidratat.

De exemplu, glandele salivare produc mai mulţi agenţi antibacterieni. Cu toate acestea, atunci când sunteţi deshidrataţi, ele încetează să mai producă salivă, provocând creşterea bacteriană şi respiraţia urât mirositoare. Lipsa salivei are ca rezultat şi uscăciunea gurii şi crăparea buzelor.

Totodată, deshidratarea are ca rezultat pierderea elasticităţii şi umezelii, care poate provoca uscăciune sau înroşire a pielii. În acelaşi timp, creierul provoacă deshidratare, dureri de cap sau chiar migrenă, în cazul deshidratării cronice. Urina de culoare galbenă intens este un alt semn de avertizare că organismul dumneavoastră nu primeşte o cantitate adecvată de lichide. Ca urmare, cea mai simplă, dar eficientă metodă de a trata sau, chiar mai bine, de a evita deshidratarea cronică este inversarea procesului şi completarea pierderii pe care corpul a avut-o, dar rapid. Aceasta înseamnă că doar apa potabilă nu va fi suficientă, ci este necesar să încorporaţi în dietă lichide care conţin minerale, vitamine şi electroliţi precum potasiu, magneziu, calciu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5386 secunde