CRIZĂ DE VACCINURI în plină epidemie de rujeolă

144
CRIZĂ DE VACCINURI în plină epidemie de rujeolă - 1392928779000fluvaccine-1491372802.jpg

Articole recomandate

Amânări peste amânări și vaccinuri lipsă. Ministrul Sănătății promitea la începutul anului că până în martie dozele de vaccin hexavalent vor fi în cabinete, însă termenul nu a fost respectat, potrivit Realitatea TV.


În plină epidemie de rujeolă, și stocurile de vaccin ROR (utilizat împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei) vor fi epuizate, cel mai târziu, la sfârșitul lunii aprilie. 


Florian Bodog vine cu o nouă estimare: medicii vor primi peste o lună serurile care îi protejează pe micuți de șase boli. Asta, în condițiile în care doctorii atrag atenția că tot mai mulți copii au avut în ultima vreme simptome de tuse convulsivă.


În plus, în plină epidemie de rujeolă, care afectează România din septembrie 2016 și care a totalizat, până în 31 martie, 4.025 de cazuri, dintre care 18 decese, stocurile de vaccin vor fi epuizate, cel mai târziu, la sfârșitul lunii aprilie.


Medicii se plâng că, de peste o jumătate de an, lipsesc două vaccinuri din schema națională. Aceștia atrag atenția că toate aceste întârzieri pun în pericol sănătatea celor mici. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3564 secunde