Criză de sânge, la Constanța. Medicii îi invită pe cei sănătoși să doneze

156
Criză de sânge, la Constanța. Medicii îi invită pe cei sănătoși să doneze - donaresange96586000-1553591877.jpg

Articole de la același autor

Spitalele din județul Constanța, precum și cele din întreaga țară, se confruntă cu o gravă criză de sânge. Medicii fac un apel la cei care pot să doneze să o facă și, dacă nu au timp pentru că lucrează de-a lungul săptămânii, au posibilitatea de a merge la Centrul de Transfuzii Sanguine chiar și în week-end.


Astfel, medicii și-au prelungit programul și îi așteaptă sâmbătă, 30 martie, între orele 9 și 13, pe toți cei care doresc să doneze sânge. "Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.


Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge", este apelul pe care îl face dr. Alina Mirella Dobrotă, coordonatorul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7445 secunde