Creșterea fertilității. Ce sfaturi au specialiștii pentru constănțencele care vor să devină mame

1262
1
Creșterea fertilității. Ce sfaturi au specialiștii pentru constănțencele care vor să devină mame - crestereafertilitatii-1438966838.jpg

Articole de la același autor

Deși medicii nu pot garanta instalarea unei sarcini, aceștia susțin că există cel puțin câteva recomandări pe care femeile care își doresc să devină mame ar trebui să le respecte. Printre acestea, evitarea medicației de orice fel care poate influența hormonal organismul.

Deși conceperea unui copil ține exclusiv de cuplu, medicii intervin cu câteva aspecte esențiale legate de sănătatea femeii și de modalitățile de creștere a fertilității.

Printre acestea se numără și încetarea oricărei medicații, deoarece aceasta poate influența hormonal organismul unei viitoare mămici.

"Medicamentele toxice pentru copil sunt preparatele cu vitamina A (chiar și cele folosite în tratamentul acneei), antibioticele pe bază de tetraciclină, medicamentele antiepileptice și medicamentele chimio-terapeutice. Este de preferat să eviți orice medicament până la 12 săptămâni de sarcină. În cazul în care urmezi un tratament de lungă durată, acesta trebuie amânat sau oprit cu cel puțin 3 luni înaintea concepției. Dacă suferi de o boală cronică (diabet, epilepsie, hipertensiune sau probleme tiroidiene) este necesar să consulți un medic obstetrician dacă plănuiești să ai un copil. Acesta este cel mai în măsură să-ți prescrie un alt tratament sau să-l oprească pe cel existent și în același timp te va ține sub control pe tot parcursul sarcinii.

Dacă există o boală genetică în familia ta sau în cea a soțului tău este bine să vă sfătuiți cu medicul obstetrician înainte de a concepe un copil. O investigație clinică va stabili în ce fel aceasta va afecta sănătatea copilului și dacă există o cale de a preveni sau depista la o vârstă fragedă boala, pentru un tratament ulterior", a explicat dr. Mohamed Zaher, medic specialist obstetrică-ginecologie, managerul spitalului privat Isis.

Evită infecțiile!

Listerioza este cauzată de o bacterie care poate provoca avorturi, sarcina prelungită sau boli ale fătului, în cazul contaminării pe timpul sarcinii. Deoarece au fost găsite în unele alimente cantități mari de listeria (bacteria care provoacă această boală) este indicat ca pe parcursul sarcinii să eviți laptele nepasteurizat, pateul din carne, peștele sau legumele, brânza albastră, înghețata la cornet (de la mașinile de înghețată), alimentele semipreparate și produsele de tip fast-food.

Toxoplasmoza este o infecție cauzată de un parazit care, în mod normal, nu afectează oamenii. Aproape 10% din adulți pot fi infectați de toxoplasmoză fără ca ei să-și dea seama. Dacă se întâmplă acest lucru în timpul sarcinii, poate cauza avorturi sau probleme congenitale ale fătului. Animalele de casă (pisica în special) sunt purtătoare de toxoplasmoză. Iată câteva reguli de protecție pe care trebuie să le respecți dacă nu ești hotărâtă să renunți la prietenul tău necuvântător: folosește mănuși atunci când te ocupi de grădină și spală-te pe mâini după aceea. Roagă pe altcineva să curețe și să îngrijească pisica (în caz că ai una), spală foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma.

Pojarul poate cauza probleme la începutul sarcinii. Este de preferat să eviți persoanele contaminate, deși este mai puțin riscant dacă ai avut deja această boală în copilărie. Dacă ai intrat în contact cu persoane bolnave, poți face un test al sângelui pentru a-ți verifica imunitatea.

Este dovedit științific faptul că stresul sau mai bine zis andrenalina (substanța de stres) influențează negativ calitatea spermatozoizilor, precum și fixarea ovulului fecundat în peretele uterin. Pentru a atenua dorința arzătoare care vă influențează negativ șansele de a concepe un copil, puteți să analizați modul în care sarcina vă va afecta viața și să vă pregătiți pentru aceasta.

Comentează știrea

cristina
8 august 2015
bani online

E real, trebuie doar sa vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Complicații  după menopauză
Pagina a fost generata in 0.8009 secunde