Creștere alarmantă a cazurilor de rezistență la tratamentul pentru tuberculoză

334
Creștere alarmantă a cazurilor de rezistență la tratamentul pentru tuberculoză - medic-1346317579.jpg

Articole de la același autor

Cazurile de tuberculoză rezistentă la tratamentul cu antibiotice, cazuri mortale, ating niveluri alarmante în anumite țări, necesitând tratamente din ce în ce mai complexe și mai costisitoare, se arată într-un nou studiu publicat astăzi de revista medicală britanică Lancet, informează Agerpres.ro.

Studiul a fost realizat pe opt țări (Estonia, Letonia, Peru, Filipine, Rusia, Africa de Sud, Coreea de Sud și Thailanda) pe perioada dintre 2005 și 2008. Conform acestui studiu, 43,7% dintre pacienții bolnavi de tuberculoză nu au reacționat la medicamente puternice ce le-au fost administrate după eșecul unei prime medicații standard.

Rata îmbolnăvirilor de tuberculoză multirezistentă (TB-MR) este cu mult superioară celei avansate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), de aproximativ 5%, pentru perioada asupra căreia s-a desfășurat studiul. Și mai grav decât atât, rata îmbolnăvirilor de tuberculoză ultrarezistentă (TB-UR), o formă ce răspunde la un număr infim dintre medicamentele puternice concepute împotriva tuberculozei, și nu răspunde niciodată la medicația standard, atinge 6,7% dintre cazurile de îmbolnăvire în țările studiate.

Aproximativ 8,8 milioane de persoane s-au îmbolnăvit de tuberculoză în anul 2010, iar dintre acestea 1,4 milioane și-au pierdut viața, conform OMS care estimează că în acest an aproximativ 500.000 de pacienți au dezvoltat forme multirezistente de tuberculoză, dintre care 150.000 au decedat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Sănătate : Cât de periculoasă este tuberculoza
Pagina a fost generata in 0.4232 secunde