Crema solară trebuie aplicată, neapărat, și pe gât

527
Crema solară trebuie aplicată, neapărat, și pe gât - cremasolara-1309720118.jpg
O greșeală frecventă pe care o fac femeile constă în faptul că nu își îngrijesc atent gâtul și decolteul. Aceste două zone necesită aceleași îngrijiri precum fața, pielea fiind la fel de sensibilă și fină.

Practic, pielea din zona gâtului are foarte puține glande sebacee. În plus, din cauza absenței cola-genului, pielea de pe gât se poate deshidrata rapid și își pierde și elasticitatea.

Pe de altă parte, gâtul și de-colteul sunt printre zonele unde ridurile își fac cel mai ușor apariția și unde se observă foarte repede trecerea timpului. Medicii derma-tologi recomandă pentru gât și de-colteu același tratament ca pentru ten, adică o rutină bazată pe demachiere, tonifiere și hidratare.

Pentru a avea grijă de pielea de pe gât și de decolteu, este bine să folosiți în fiecare zi o cremă hidratantă, aceeași pe care o aplicați și pe față. De asemenea, este important ca noaptea să folosiți o cremă nutritivă, bogată în vitamine, care să hrănească pielea.

Pe de altă parte, este foarte important să se facă un gomaj o dată pe săptămână. Același produs pe care îl folosiți pentru exfolierea feței trebuie aplicat și pe gât, și pe decolteu, cu mișcări circulare, pentru a elimina impuritățile și a curăța zona de celulele moarte.

Crema de protecție solară este și ea indispensabilă. Gâtul și decolteul sunt foarte expuse, de aceea trebuie protejate de efectele nocive ale soarelui prin utilizarea unei creme cu factor de protecție solară ridicat. Astfel, apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii din această zonă poate fi evitată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde