Cotletul vegetal – noua invenție pentru vegetarieni

183
Cercetătorii au inventat un nou aliment pentru a oferi o alternativă la produsele din carne pentru vegetarieni și persoanele care suferă de alergii.
Cotletul vegetal este suculent, fibros și are consistența unui cotlet din carne, dar este realizat sută la sută din ingrediente vegetale. Potrivit cercetătorilor, producția de carne este complicată, costisitoare și nici măcar nu este prea ecologică. Animalele trebuie să consume de la cinci până la opt kilograme de cereale doar pentru a genera un kilogram de carne. Specialiștii germani spun că scopul lor este de a dezvolta un surogat pentru carne preparat din legume, care este suculent, fibros, dar care să aibă și o aromă plăcută. Echipa de cercetători este în prezent în măsură să producă de la 60 la 70 de kilograme de substitut de carne pe oră sau de la 300 la 500 de kilograme pe zi.
Experții vor prezenta noul lor produs la FoodTec Anuga, care va avea loc din 27 martie până în 30 martie, la Köln.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4472 secunde