Copil tratat cu ciocolată pentru a i se salva viața

176
Copil tratat cu ciocolată pentru a i se salva viața - cioco-1516531459.jpg

Articole de la același autor

Medicii de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași au salvat viața unui copil care la patru ani cântărea cât un bebeluș de nouă luni, după aproape patru luni greutatea acestuia fiind aproape dublată în urma unui tratament în care a fost inclusă și ciocolata neagră.

Prof.univ.dr Marin Burlea, șeful Clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Sfânta Maria din Iași, a declarat că starea băiatului în vârstă de patru ani, din comuna Românești, este acum stabilă. În luna septembrie, când a fost adus la spital, băiatul cântărea doar șapte kilograme, greutatea unui copil de nouă luni. Datorită eforturilor medicilor, acum cântărește 12 kilograme.

Potrivit medicului Marin Burlea, copilul va putea fi externat în aproximativ patru luni, timp în care va mai fi supus celei de-a treia intervenții chirurgicale.

"Are mai bine de trei luni de când este în serviciul nostru. În mod surprinzător, și în același timp pentru noi, cadrele medicale, evoluează neașteptat de bine. El a suferit o serie de intervenții chirurgicale pentru că avea reflux gastro-esofagian sever, pe un fond malformativ. După ce s-a intervenit chirurgical, s-a creat o stenoză foarte restrânsă a esofagului distal. A fost nevoie de o nouă operație pentru a-i face dilatații, cu ajutorul bujiilor Savary, o tehnică care se folosește în serviciul de endoscopie intervențională. În felul acesta i-am oferit posibilitatea să se alimenteze", a declarat prof.univ.dr Marin Burlea, care este și președintele Societății Naționale de Pediatrie.

Un factor important care a contribuit la creșterea în greutate a copilului, susține medicul, a fost administrarea de ciocolată neagră în scop terapeutic.

"Este dovedit în literatura medicală, ciocolata, în special ciocolata neagră, are efect stimulativ asupra metabolismului triptofanului, care la rândul său este implicat în geneza serotoninei, hormonul fericirii. În afară de faptul că îi crește lui calitatea vieții, în același timp are impact pozitiv și asupra dezvoltării sale intelectuale. Copiii care consumă ciocolată neagră în anumite perioade sunt mai deștepți și mai performanți și cu o dezvoltare fizică și intelectuală mai bună", a declarat prof.univ.dr Marin Burlea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 19 Ianuarie 2018
Stire din Sănătate : Ce complicații poate da icterul
Vineri, 19 Ianuarie 2018
Stire din Sănătate : Rucola vă ajută la slăbit
Joi, 18 Ianuarie 2018
Stire din Sănătate : De ce apar alergiile oculare
Pagina a fost generata in 1.0085 secunde