€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Copiii din Constanța învață despre igiena mâinilor

Ştire online publicată Vineri, 17 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică, dar și însoțitorii lor au participat astăzi la o acțiune organizată de către Spitalul Clinic Județean de Urgență, prin echipa Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, în cadrul campaniei „Salvează vieți: Igiena Mâinilor”, organizată în perioada 5 - 18 mai. 


Inițiativa anuală „Salvează vieți: Igiena Mâinilor” este coordonată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) care îndrumă profesioniștii din domeniul sănătății să sprijine prevenirea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM). În acest an, tema campaniei este Îngrijirea curată pentru toți - este în mâinile voastre”.


Infecțiile asociate asistenței medicale duc la spitalizare prelungită, costuri suplimentare masive pentru sistemele de sănătate, costuri mari pentru pacienți și familiile aparținătoare, chiar decese care puteau fi evitate. Multe măsuri de prevenire și control al infecțiilor ( inclusiv igiena mâinilor) sunt simple, ieftine și eficiente, dar presupun responsabilizarea personalului medico-sanitar, inclusiv schimbări de comportament.


Campania susținută la nivelul SCJU Constanța constă în acțiuni de informare și instruiri atât în rândul personalului medical și auxiliar, cât și în rândul pacienților și aparținătorilor.


Astăzi, copiii internați în secțiile clinice Pediatrie și Chirurgie Pediatrică au participat la activități al căror scop a fost acela de a învăța despre igiena mâinilor și cum este corect să se spele pe mâini. La final au primit diplome și premii constând în produse de igienă. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.5948 secunde