Copiii cu diabet au verificat glicemia redactorilor "Cuget Liber"

595

Articole de la același autor

Cu ocazia Săptămânii Voluntariatului, membrii Asociației "Sweet Land" pentru Copiii și Tinerii cu Diabet au venit, ieri, în redacția "Cuget Liber" pentru a ne testa nivelul glicemiei.
Copiii afectați de această boală ne-au arătat cât de ușor se măsoară glicemia și s-au oferit să verifice cine se încadrează sau nu în valorile normale. Aproape 50 de angajați ai "Cuget Liber" au fost testați de cei mici. Printre micii voluntari, s-au aflat și Ștefania Oprică, de 10 ani, Vlad Gumeni, de 6 ani, și Ioana Dincă, de 14 ani, toți afectați de diabetul zaharat de la vârste fragede.
"Am diabet de la 9 ani, dar am învățat repede să mă obișnuiesc cu boala. Am o viață destul de normală și pot să mănânc aproape orice atât timp cât îmi măsor glicemia și iau insulină", ne-a spus Ioana.
Acești copii sunt specialiști în mă-surarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece trebuie să își facă acest test de minim patru ori în fiecare zi. Adriana Coman, voluntar în cadrul asociației și coordonator al proiectului "Sweet Horizon", a realizat primele testări cu ajutorul unui glucometru și ne-a comunicat rezultatul pe loc. Majoritatea persoanelor testate avea glicemia în limite normale, adică între 80 și 120 de unități, iar la numai patru dintre acestea glicemia a depășit 170.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5064 secunde