Copiii bolnavi de cancer din Constanța vor merge la Disneyland

122
Copiii bolnavi  de cancer din Constanța vor merge la Disneyland - copiidisneyland-1443360033.jpg

Articole de la același autor

În fiecare lună, în România, cel puțin 40 de copii sunt diagnosticați cu cancer. Atunci, însă, când diagnosticarea se face corect și la timp, urmând tratamentul adecvat, rata de supraviețuire la copiii cu cancer este relativ ridicată și ajunge la 80%.Tratamentul modern al cancerului presupune internări pe perioade lungi și supraveghere pentru tot restul vieții.

Pentru un copil diagnosticat cu cancer, lupta cu boala înseamnă mult mai mult decât medicamente, ace, durere fizică. Boala înseamnă și izolare, smulgere brutală din universul copilăriei.

Asociația "Dăruiește Aripi" derulează proiectul "10 eroi la Disneyland", cu scopul de se alia în lupta copiilor bolnavi, oferindu-le excursii la Disneyland Paris.

Grupuri de câte 10 copii eroi, luptători cu cancerul, vor merge, în fiecare an, spre un tărâm de poveste, departe de suferință - patru zile de joacă împreună cu alți eroi - personajele desenelor animate Disney.

Pentru copiii diagnosticați cu cancer, participarea într-un astfel de proiect înseamnă confort psihic. Suportul emoțional în lupta cu cancerul este uneori mult mai important decât tratamentul în sine. Copiii bolnavi au dreptul să beneficieze de șanse și tratament egal și nediscriminatoriu în raport cu comunitatea.

După perioadele de spitalizare și izolare prelungite, copiii au nevoie să simtă din nou că sunt acceptați și că se pot bucura de copilărie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Răgușeala, semn  de cancer laringian
Pagina a fost generata in 1.8077 secunde