Copiii ar putea avea carduri de sănătate

149
Copiii ar putea avea carduri de sănătate - copiiarputea-1443720570.jpg

Articole recomandate

La o lună distanță de la implementarea cardului de sănătate pentru pacienții adulți, reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate intenționează să extindă proiectul și pentru copii și ado-lescenți.

Ministrul Nicolae Bănicioiu susține că acest lucru ar putea fi posibil anul viitor, în martie-aprilie.

"Vreau să extindem varianta de card, varianta informatică și pentru categoria 0-18 ani. Ne gândim să facem lucrul acesta de anul viitor, probabil, dau orientativ lunile martie-aprilie 2016, când ar putea intra în vigoare. Identificăm în momentul de față modalitatea cea mai ușoară de implementare", a afirmat ministrul Sănătății.

Pe de altă parte, medicii de familie afirmă că acest proiect este cu două tăișuri.

"Cardul de sănătate a fost implementat pentru a putea verifica în sistem dacă un serviciu medical s-a efectuat concret. În acest fel, nu vor mai exista suspiciuni și nici nu se vor mai putea face nereguli. Dacă sistemul nu creează probleme deosebite, consider că este o inițiativă binevenită. Pe de altă parte, sperăm să se rezolve toate sincopele legate de buna funcționare a cardului, pentru că ni s-a întâmplat să stăm și câte jumătate de oră în fața calculatorului atunci când sistemul a picat.

În ceea ce privește distribuirea cardurilor pentru copii, vom vedea la momentul respectiv. Oricum, ne-am învățat cu toate schimbările și cu toate sarcinile care ne ocupă foarte mult timp", a precizat dr. Laura Maria Condur, președintele Asociației medicilor de familie "Tomis" din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2783 secunde