Controale la sânge în spitalele de stat și private. Laboratoarele DSP au funcționat și de Paște

633
Controale la sânge în spitalele de stat și private. Laboratoarele DSP au funcționat și de Paște - spitaluljudetean-1462267548.jpg

Articole de la același autor

Direcțiile de Sănătate Publică de la nivelul a 42 de județe au fost solicitate de Ministerul Sănătății pentru a face controale cu privirea la testarea dezinfectanților folosiți în clinici și spitale. Reprezentanții acestora au raportat acțiunile de verificare, din toate unitățile sanitare din țară care utilizează dezinfectanții achiziționați de la compania Hexifarma prin autocontrolul propriu al unităților spitalicești, dar și prin probe suplimentare recoltate de către Direcțiile de Sănătate Publică, pe care le vor analiza în laboratoarele proprii.


Astfel, la nivelul celor 42 de județe, au fost recoltate un număr de 2.633 teste de sanitație din 208 unități spitalicești publice și private cu paturi, care folosesc dezinfectanții achiziționați de la compania în cauză. 


Pentru municipiul București, din cele 43 de unități sanitare publice au raportat un număr de 21 de spitale prelevarea a 202 teste de sanitație. În ceea ce privește cele 5 unități spitalicești de mari dimensiuni private cu paturi din capitală, două au declarat că nu utilizează dezinfectantul în cauză, de la restul așteptându-se încă raportarea.


Laboratoarele tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică au funcționat în perioada sărbătorilor de Paște pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate în cadrul videoconferinței de miercuri, 4 mai.


Ministrul Sănătății a comunicat reprezentanților Direcțiilor de Sănătate Publică măsurile cu privire la comisiile mixte de control, care vor debuta în luna mai. Totodată, acesta a dispus Direcțiilor de Sănătate ca până la data de 11 mai să efectueze o analiză internă pe marginea discrepanțelor dintre rezultatele controalelor inter și intra-județene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8813 secunde