Contraceptivele orale, riscuri și avantaje

216
Contraceptivele orale, riscuri și avantaje - contraceptiveledrmihaelaancadobr-1428246565.jpg

Articole de la același autor

Contraceptivele orale combinate sunt una dintre cele mai utilizate metode contraceptive, spun me-dicii, mai ales în cazul pacientelor nulipare. Inițierea administrării în cazul în care nu s-a administrat anterior un contraceptiv hormonal se va face numai la recomandarea medicului ginecolog, după un set complet de analize care să ateste riscul de tromboză venoasă. 


"Trecerea de la o metodă contraceptivă de barieră la cele hormonale nu se va face decât după consultul clinic și investigațiile de rigoare ale pacientei. Acestea implică analizele la sânge și, după caz, ecografia transvaginală. 


Există un risc crescut de boală arte-rială și tromboză venoasă cu utilizarea de contraceptive orale. Acest lucru ar putea duce la infarct miocardic, tromboză venoasă profundă și embolie pulmonară. Dar, incidența acesteia este foarte scăzută în timpul trata-mentului cu contraceptive orale.


Riscul de trombembolism venos crește o dată cu: vârsta, existența de antecedente heredocolaterale de trombembolism, imobilizare prelungită sau obezitate, fapt pentru care pacien-telor li se va recomanda un contraceptiv oral care să răspundă nevoilor hormonale, ținând cont de toți acești factori implicați", a explicat dr. Mihaela Anca Dobre, medic primar ginecolog. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4626 secunde