Consumul de pește și Omega-3, esențial pentru sănătatea minții și a corpului

128
Consumul de pește și Omega-3, esențial pentru sănătatea minții și a corpului - consumuldepeste-1562140242.jpg

Articole de la același autor

Uleiurile de pește provin din țesuturile peștelui gras, cunoscut deopotrivă sub numele de pește uleios, cum ar fi păstrăvul, macroul, tonul, heringul, sardinele și somonul. Acestea captează atenția nutriționiștilor și a profesioniștilor în domeniul sănătății datorită acizilor care fac parte din acizii grași Omega-3, specifică csid.ro. 


Multe autorități din domeniul sănătății din toată lumea sfătuiesc oamenii ori să consume din abundență peștele uleios, ori să aleagă varianta suplimentelor alimentare, datorită presupuselor beneficii aduse sănătății. Studiile din ultimii zece ani au avut rezultate diverse privind beneficiile aportului alimentar de pește uleios. Unele dintre aceste studii au respins aceste beneficii ale uleiului de pește, în timp ce altele le-au confirmat. Se spune că aceste uleiuri de pește au numeroase beneficii asupra sănătății dacă sunt incluse într-o dietă, aceste beneficii incluzând posibilitatea de a ajuta persoanele ce suferă de scleroză multiplă. 


Uleiurile de pește reduc riscul de dezvoltare a cancerului de prostată la bărbați, dacă aceștia urmeză o dietă săracă în grăsimi, în timp ce alt studiu a legat nivelul ridicat al acizilor grași Omega 3 de un risc mai mare de a dezvolta un cancer de prostată agresiv. 
Uleiurile de pește ajută adolescenții cu probleme comportamentale, mai ales pe cei cu ADHD. Uleiurile de pește sunt bune și pentru memorie, căci memoria de lucru se poate îmbunătăți în cazul adulților tineri sănătoși, dacă aceștia își măresc aportul de acizi grași Omega 3. Consumul de uleiuri Omega 3 ajută la dezvoltarea funcțiilor cognitive și motorii ale fetusului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3506 secunde