€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Consumați apă de la robinet? Trebuie să știți acest lucru

Ştire online publicată Marţi, 01 Iulie 2014. Autor: Andreea NĂSTASE
Mulți dintre noi consumă numai apă îmbuteliată pentru băut, însă prepară mâncare și spală fructele și legumele cu apă de la robinet. Cât de în siguranță suntem? Specialiștii recomandă utilizarea unui filtru special pentru apă care să îndeparteze substanțele nocive care vin odata cu aceasta.

Dintre cele care pot rămâne pe vegetale și pe care le introducem astfel în organism mai periculoase sunt azbestul și plumbul (provenite din țevile vechi), clorul aflat în cantități mari în apa potabilă, dar și pesticidele aflate în pământul în care sunt îngropate țevile de apă potabilă și care ajung în acestea prin micile spărturi pe care le are orice țeavă veche. Ajungem așadar să spălăm fructele pentru a îndepărta pesticidele... tot cu pesticide, scrie csid.ro.


Aceiași contaminanți se regăsesc și în mâncarea gătită pentru care este folosită apă de la robinet, deoarece prin fierbere nu se elimină decât cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimină prin fierbere și ajung să fie introduse în organism împreună cu mâncarea gătită, ceaiul sau cafeaua la care este folosită apa de la robinet. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7581 secunde