Constănțenii vor să se trateze de cancer în Turcia

438

Articole de la același autor

Cadrele medicale de la Centrul Medical "Anadolu", din Turcia, se află, zilele acestea, în țara noas-tră pentru a pune bazele unor colaborări cu unitățile sanitare de la noi, de stat sau private. Centrul medical respectiv este renumit pentru dotările și tehnicile medicale utilizate în tratarea cancerului.
Specialiștii turci s-au întâlnit cu dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța, iar în urma vizitei s-a stabilit că o delegație condusă de medicul constănțean va vizita centrul din Istanbul. De asemenea, s-a discutat despre un schimb de experiență, adică medici din Turcia să vină să lucreze la Constanța. Pentru a veni în sprijinul pacienților care merg la tratamente în Turcia, cele două instituții caută soluții pentru ca analizele și diagnosticul bolnavilor să fie pus în România, astfel ca pacienții să stea cât mai puțin timp internați în unitatea din Turcia.
În cursul după-amiezii, delegația turcă s-a întâlnit și cu Decebal Făgădău, viceprimarul Constanței, reiterându-se nevoia unor colaborări, în condițiile în care numărul pacienților din România care merg la tratament în Turcia este în creștere. "Avem, lunar, aproximativ 155 de pacienți din România. Peste jumătate dintre aceștia sunt din Constanța. Intenția noastră este să venim în sprijinul lor, ca accesul la unitatea noastră să fie mai ușor", a afirmat Asli Akyavaș, director de Relații Internațional al centrului.
Astăzi, cadrele medicale vor pleca în Capitală, unde se vor întâlni cu reprezentanții spitalelor "Colțea" și "Bagdazar Arseni".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cât ne costă să mergem la medic
Pagina a fost generata in 3.078 secunde