Constănțenii pot beneficia gratuit, de ecografie tiroidiană

258
Constănțenii pot beneficia gratuit, de ecografie tiroidiană - ecotiroidajpg-1479041979.jpg

Articole de la același autor

Ecografia tiroidiană este foarte importantă în identificarea afecțiunilor glandei tiroide, precum hipertiroidismul, care este o stare caracterizată prin exces de hormoni tiroidieni în organism; tiroiditele, o categorie de afecțiuni inflamatorii ale glandei tiroide, care pot fi acute sau cronice; gușa polinodulară, caracterizată prin creșterea în volum a glandei tiroide și nu în ultimul rând, nodulii tiroidieni.

"Ecografia tiroidiană poate stabili dacă mai există și alți noduli, caracteristicile nodulilor permițând urmărirea evoluției acestora. De asemenea, poate evidenția nodulii suspecți (aceștia sunt hipoecogeni, adică mai negri decât restul tiroidei, vascularizați, au contur neregulat și micro-calcificări) și prezența adenopatiilor laterocervicale (adică ganglioni măriți, situați în vecinătatea tiroidei). Ecografia este utilă și pentru ghidarea puncției cu ac subțire. Pentru orice nodul, mai mare de 1 cm și uneori și pentru nodulii sub 1 cm, care au caracteristici ecografice suspecte, precum și pentru nodulii care în timpul urmăririi cresc în dimensiuni, se recomandă efectuarea unei puncții tiroidiene cu ac subțire. Această investigație permite stabilirea naturii nodulului (dacă nodulul este canceros sau nu)", explică dr. Cristina Pistol, medic specialist endocrinolog.

Clinica "DIAMED CLINIC RESEARCH" demarează o campanie gratuită de ecografie tiroidiană, pentru identificarea afecțiunilor tiroidiene, în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, către specialitatea endocrinologie. Programările se pot face telefonic, apelând numerele: 0721/285.696, 0341/452.499. 

Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5585 secunde