Mai multe ştiri online:

Constănțenii, așteptați la o nouă acțiune de donare de sânge

Ştire online publicată Miercuri, 05 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, organizează duminică, 9 iunie, o nouă acțiune de donare de sânge. Aceasta va avea loc la așezământul parohiei, între orele 8.30 și 13.30. Biserica este situată în Constanța, pe strada Ion Neculce nr. 2 G, zona Inel 2. 


Trebuie precizat că au capacitatea de a dona numai persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg și care nu au avut niciodată hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. 


Persoanele care au peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie și o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau afecțiuni neurologice. 


Cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) vor beneficia la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul salariaților sau o zi scutire în cazul elevilor, studenților și militarilor. 


În plus, oamenilor li se acordă decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu și localitatea unde se efectuează donarea de sânge. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7061 secunde